Pages

Sunday, January 11, 2009

sayonara 2008....i alwayz missed U






Memang btol la masa tu mengalir mcm air kat sungai……emmmm……x sedar plak…..dah nak say Gudbye plak kat 2008….hehehehe……mcm mana nak mula ya…….?????........mcm2 perkara berlaku kat tahun nie……I call this year : ‘’tahun pembelajaran dlm hidupku’’…….napa aku choose title tu????......adala sebabnya kena baca sampai abih baru terjawab….apa awak nak tau tu?????hahahahaha……
Mcm biasa awal tahun msk skul….kelas aq kat 5B…..apa yg lucunya klu awal tahun nie….biar dah kenal pown masi nak malu2 kucing…..puiK!!!!!......malu2 konon…..padahal ?????.......then belajar…..start bulan 1 juga la aku dah mula training utk pantun skul…hahaha….dah 5 tahun skul kami ikut pertandingan nie tp x pernahnya nak menang….aik?....tahun nie plak menang….sampai kebangsaan lagi tu….wah!!!!...kira kami nie ‘perintis’ la utk pantun skul…..(tgk la juga sapa pemantun utama……cEh!!!!)…..emmm…..dalam berpantun juga la aku dpt belajar sesuatu….iaitu usaha yg terus-menerus akan membuahkan hasil yg bagus….(tp kat akedemik cukup ka usaha ku????)….dlm pantun baru la ku rasa camna susahnya hendak mendaki untuk sampai kat peringkat kebangsaan…..ialah selama ini kan aku menumpang jak p kebangsaan(jadi simpanan)……kenangan berpantun nie akan ku ingat selama-lamanya…..start kat balung, KK, hinggalah kat perlis…oh ya lupa plak kat langkawi juga………..
Klu td psal pantun skrg cite psal debat plak…..hahahahaha…..ini lagi satu…..peristiwa gila yg aku buat…..camna x gila…….bayangkanla dalam minggu yg sama aku bertanding utk 2 competition….nasib ada yg sangkut……klu x ramai la mulut laser….mengutuk…..apa x nya…..isnin tu habis jak menang pantun….malamnya tu kepala masi pening mcm nak pecah habis pantun ,aku turun kat skul malam…..hahahaha….mcm mau pecah kepala…….pas tu malam tu juga aku tau aku jd 3rd debater…..(HAH!......gila mana pernah aku berdebat tgk jak pernah la)…..asalnya aku Cuma simpanan jak tp cg2 x rasa org yg sepatutnya jd 3rd debater tu bole buat……(mr. R)….apa tidaknya dia sendiri ckp ngan aku sebenarnya dia pown x mau jd 3rd debater tu……ish! sudahla position tu paling susah bg ku kat dalam debat….psal text semuanya kena spontan berdasarkan battle time tu juga………..syukur la berkat keberanian ku….aku mampu juga buat……walaupun 1st time aku berdebat tp byk la juga org puji…..but aq rasa aku bole buat lebih baik…..kan 1st time…..hahahaha…….kami kalah ngan musuh tradisi smk tawau(sendiri mau ingat la) alasannya kami terlalu emosi ….konon……dorang x Nampak ka kat parlimen tu lagi emosi berdebat…..sampai guna bahasa kesat lagi……opppz!!!!!......(terlebih sudah)…..yg sakit hati lagi tu…..dengar2 beza markah 1 jak……HAH!!!!!........x tau la…..apa2 je!!!!!
Skrg aku nak cite kisah seedy plak……L…..sedih ka??????.......psal forum remaja……klu last year aku p putrajaya tuk forum tp tahun nie…..habuk pown x da……hahahaha…..iyala ada ka aku x terpilih jd wakil skul……paling malu tu…..diumumkan kat perhimpunan lagi tu……time tu byk la aku dengar suara2 sumbang…..(alah xkan dah p kebangsaan last year tahun nie x plak…..’’’’sengal!!!!’’’)itu antaranya…..tp aku tahan jak……sabar……ada hikmah tu……..yg paling aku x paham napa aku x dterima……aku mau sebabnya……bukan x puas hati …tp utk aku perbaiki diriku…..manala tau sok lusa …..aku ikut lagi forum……iyaka??????.......hahahahahahahahaha……..
Ooooo ya…..lupa plak aku sempat juga ikut dragon boat…..hahahahahah…..kurus kering begini pown ikut tau………tp last2 kena buang……hahahaha…….aku terpaksa pilih antara pantun ngan dragon boat….psal time tu dua-dua pertandingan tu ‘clash’…….aku masi ingat lagi kata2 seorang guru kat aku time aku training fitness …..”emmm…..azlan x apa-apa ka training nie???....jgn gara2 kaki….mulut terjejas plak….”…….apa maksudnya tu ya???......sentap juga aku…..sampai kena tegur….iya la aku pown satu….bgatal lg mau p ikut dragon boat tu…..pertandigan pantun kat KK tu x lama lagi……skul harap sangat bole menang……jadi aku pown putuskan utk pilih yg terbaik utk aku…..alah ukur baju d badan sendiri la……buat apa yg kita bole……x sia-sia pown aku wat pilihan tu…..menang jugak kat kk tu akhirnya……syukur……

Aku nie asyik cite psal kokum jak…….SPM apa cite…….oh tidak!!!!!aku terlalai seketika……adakah aku x ambil berat sgt dgn benda yg akan menentukan my future…….bila pikir2 balik menyesal pown ada…..kalaula aku focus kat akademik…..mesti aku pandai ckit……hahahahaha…..apa tidak…..emmm….benda yg aku nak kasi tau nie x da org sedar sebenarnya……exklusif nie…….hahahaha….sebenarnya bila ku tgk balik buku laporan akademik ku…..yg kuning tu……result ku rupanya MENURUN dari early year until trial exam……..hahahaha…….apa mau jadi nie!!!!!!!....ckp nak jadi doctor!!~!!!!!.........tp perkara sudah berlalu …..skrg nie tawakal jak la…….kertas jawapan pown aku dah jawab semuanya……doa jak byk2……..agar result ku bole membantu aku capai impian ku………target ku klu bole nak 10a1 ….perggghhhh!!!!!……………!!!!........hahahahahaha…….bole ka?????

Ada lagi aku nak cite nie…….tahun nie la jugak memberitahu aku…..rupanya punya la susah nak cari keja……Huzzzzh!!!!.......letih tau…….nak cari keja……kena tebalkan la muka nie …jd x tau malu Tanya…..”cik, kat sini ada keja kosong ka”…….abis gambar ku hantar resume…….semua minta gambar ku yg hensem tu….hhhuhuhuhu………ntah dpt ka x……moga2 sangkut…..1 keja kat aku……bosan tau tinggal kat umah nie…….x jugak aku bole gemuk…….biar makan byk…………hahahahaha!!!!!!!

Apa lagi ya nak….cite?????.......o ya…..skrg nie aku tgh confused ……tetiba jak cita2 ku yg dulu muncul kembali……nak jadi pramugara konon…….ntah…..minat plak aku nak jadi FA…….tp aku cadang klu bole aku nak jd FA dulu pas tu….klu aku dah puas keja kat awan biru tu……I continue la my studies p amik medic…….jd x la juga bergantung sgt kat duit org tua……psal mesti mahal nak amik medic tu…..nak harap duit kerajaan….ntah la bila nak tolong aku………kan bagus duit kos PLKN yg aku bakal pegi tu ….kerajaan gunakan utk aku sambung pelajran ku……..x la aq frust sgt……..apa tidak nya dream ku nak masuk A-level berkecai……ale-ale aku dah dterima masuk aku p tolak plak…….cian plak aku ngan ibu ku…..byk OOO pkai duit nak masuk sana………………….sekali lagi aku ingatkan diriku…..semua ini ada hikmahnya……betul2222……….
Tu jak la aku nak cite psal ……tahun 2008 nie……mcm2 rasa ada….kat tahun nie……..ada rasa oren….peria…yg pahit2 tu…..manis2….ahahahaha…..rasa cinta….oppppzzzz!!!!!!...’cinta’????....dah ada calon ka????rasanya la……tp kan aku dah kata…..aku setia menanti putri kayangan…..ceh!!!!.....taste tinggi …..siOt !!!!!!........anak raja tu……masalahnya adaka????ntah mana tau kan…..jodoh bukan kat tangan aku…………..huhuhuhuhuhuhu………..amin jak la…….apa2 pown tahun nie menjadikan aku aku lebih matang…..blom matang sangat la………masi byk lagi aku kena hadapi kat depan tu……..byk lagi halangan aku kena redah……kena lompat, lari, merangkak….hahahahahahahh……..bubye 2008……aku kan sentiasa merindui mu……muahxX!!!!!!!!....................to 2009 wait for me……aku nak gegarkan dunia plak next year………….hahahahahahaha……….wait for me???????something surprise will happen……….apa tu??????...............tunggula…………..ok la…….thx for da’ reading…….leave la comment……..klu senang ttu….
asTa La VisTa!!!!!!!!adios….
from: princeparadise……with luv…..peace yo!!!!!

0 comments: