Pages

Tuesday, January 27, 2009

dunia baru???

salam syunk kat semua....muah!!!!....
wassup people.....emmm lamanya x on9 ...dah dekat 1week x on9....bz ckit psal gue baru jak masuk kat satu "dunia baru".....hehehehehe.....apa tu?????

sebenarnya apa yg aq maksudkan ngan "dunia baru" tu....ialah..........(trep2 lanjik lagi.....ekekekeke)......ialah.......aku skunk dah keja.....hahahahahaha.....setelah sebulan aku memerap kat umah....akhirnya......segala kebosanan ku hilang....hhahahaha!!!!!.................

skunk nie baru aq bole on9 sbab aq balik keja awal hari nie.....lgpown sok aq off duty.....huhuhuhuhu.......aq sampai umah td dah dekat jam 7.....sampai2 je aku buka pintu.....aku tgk my 2nd sister ada kat depan tv dgn perut yg tgh tunggu meletup.....(emmmmm x sabar nak baby baru....huhuhuuhu.....aku kan daddy hawts!!!).....pas tu aku solat magrib....then aku lantak 2-3 keping roti sbab dah lapar sgt .....hehehehe....(luckily roti coklat.....nikmatnya aku makan....hahahah)....
aku p mandi.....then makan lagi.....(makan kan hobi baru ku....hhehehe)....makan malam lah.......malam nie kira balas dendam la.....piring aq penuh giler sioT!!!.......abih jak makan aq trus p tido.....hahahaha....(ish2...perut ku makin boroi!!!)......tido 2 jam....aq bangun on9.......hehehehehe.....windunya kat my lappy......ok .....aq nak cite.....apa yg terjadi kat aq dalam 1week....ago.....start time aq interview ......

19/1
sebelum tue(tanggal 17/1) aq dpt fon call dari parkwell dorang suruh p interview tanggal 19/1.....jd aq pown ckp ok.....aq tanya kat Es dia ckp dia pown dpt interview.....hehehehe......kami kan hantar borang sama2....jd dpt pown sama2 la......malam sebeum interview tu.....aku tido jam 3 am ...hahahaha......aku layan MS ngan abg amie......then morning tue aku cam biasa selalu terlewat......kesian kat Es terpaksa tunggu aq kat MARA tu.......kami pown p interview tu.....sampai jak kami disuruh p naik lif kat tingkat 4....rupanya kat atas tu ada ofis.....bole tahan la....tp a bit messy...tau la.....org masuk-kuar sini sana.......kami pown tunggu giliran nak masuk dalam bilik miss Ivy(bos).....then aq punya turn......ketuk pintu....hello......hahahahha......nie dialog 1st time aq masuk bilik tu

aq: hello miss
miss bos: hello adik.....itu pintu kasi tutup(slanga cina ckit)

hahahaha......aku punya gabra.....masuk je dah kena sound.....muka miss boss tue semcm je....aq tgk......pas tue....dia tanya la soalan2 cepu mas.....aq pown menjawab ngan tenang.....dia suruh soknya tu turun keja......syukur la akhirnya dpt jugak keja.....huhuhuhuhuhu.....bole aq shopping ....bab aq terfikir nak ubah dressing ckit......so of course lah need money kan.....aq x nak susahkan org....jd pandai2 la cari duit sendri.....abis interview aku ngan Es p jalan2.....singgah kat bundle sbab nak cari baju putih pakai keja.....dpt juga aq baju putih tu.....bole tahan la.....kain dia licin....harga pown.....jimat kos.....hhahahahaha.....pas tu Es bawa aku kat 1 kedai baru......wah!!! bajunya chantek2 giler.....aq check poket duit ku masi ada.....so apa lagi.....aq terpandang satu baju putih poolsmith.....plus hijau2 daun pandan......aq pown angkat baju tue......

20/1
8.30 aq p parkwell dorang suruh terus p tingkat 4.....aq punya la panas samapai kat atas aq kena turun balik.....psal aq lupa bw naik punch card tue....ish!!!!....aq pown ngan nervous nya naik balik p ofis tu......pas abis baca rules dlm kertas tu(undang2 nya kalah2 kat skul)....kami masuk bilik miss boss....kami semua 7 org.....then miss boss ckp2...dsbabkan chinese new year kami kena keja full time start hari tu....hingga hari ahad.....emmm...kami pown ok jak.........pas tue.....kami p tingkat 2 .....tempat kami perlu pegi......p counter masing....kami d sambut oleh kak nana.....supervisor kat floor tu....aq d campak kat counter EMILIO VALENTINO.....huhuhuu.....dari nama pown dah tau.....brand yg ada class.....mcm tau2 jak dorang taste ku.....hehehehe.....tp brand tue.....utk beliau2 lah.....x pa yg penting ada class.....aq pown berkenalan ngan promoter ku.....kak celine....(ala2 celine dion ....gitu...)..........kakak nie dah berumur tp klu tgk dari luar mci muda lagi......tp suprise anak dia yg 2nd seumur ngan aku....hahahahahahah......so dah bole panggil auntie pown.....tp utk keselesaan aq just call dia "kak"....aku pown pandai la cari keja.....aku dgn trepnya menyapu....hahahaha....wat pa nak malu.....d citu ramai jugak laki yg menyapu.....lgpown dah memang keja aq kat umah menyapu.....heheheheeh......tiba2 ada kakak tu panggil kami p bilik adp.....jumpa kak nana.....dia pown terangkan tugas2 kami.....dia nasihat ckit.....datang utk keja bukan main2.....biasa la...kan kanak2 riang baru habis skul.....tempiasnya masi ada lagi....hehehehehe.......then semua ok.......hari tu aq balik jam 10.....punya la penat.....1 hari kena berdiri jak......

(malaz nak cite satu2......aq buat summary jak la.....)

hahahaha......sapa sangka....pas beberapa hari aq keja .....dah dpt surat layang....pergggghhhh!!!!......ada minah nie minat kat aq...(S bukan nama sebenar).......gila!!!....dah la tua dari aku...siap bagi kertas ada luv2 lagi....hahahaha(x tahan gue).....apa lagi aq jual mahal la......she is not my taste.....bukan nak berlagak.....aq malaz nak bg org harapan...klu sekadar main2 je.....hahahaha........
then aq dgr2 kak nana(supervisor) ckp........yg budak part time emilio valentino.....(aku la).....bagus bab x jalan2 kaunter.....then x byk ckp......hahahaha....bukan ckp besar tp aq dengar kak beche kasi tau aq.......well aq kan profesional.....time keja kena keja.....time main lantak la ko nak wat pa.....

tp akhirnya aku menunjuk kan belang ku yg sebenarnya.......hahahaha......aq start dah .....tp masi terkawal......alah....dah xramai customer pown....so aku pown jalan2 lar kat kaunter org.....buhsan....

hhehehehe.......best juga sebenarnya keja kat pakwel nie.....bole tgk mcm2 perangai org......baru la aq tau ada org camnie....ada camtu.....
and then aq dpt kwn baru......hehehehe.....best juga rasanya....makan tepi jalan(ini kes dah lambat nak msk keja after rest....n kes lapar.....)

pejam celik 2x.......dah end of january which is 31/1......
31/1 hari sabtu.......rupa2 nya hari tu aq last day keja.....aq pown baru tau....aq tau pown 30 minit sebelum balik......terkilan pown ada.....
actually begini......dorang suruh aq continue until 20/2.....bab kakak promoter ku nak amik cuti for 8 days..........tp aku tolak.....(adala sebabnya)...
maka berakhir la cite ku kat ctu.........yg penting sekali aq dpt experience.....n sekurang-kurangnya klu org tanya dah pernah keja?......bole la aku ckp.....yup dah pernah.....hahahahha..........psal gaji aq x kisah sgt....hahahaha(bole la aq beli kasut baru........huhuhuhuhu).......

ok la......thx 4 reading my story lorry.....hehehehe

adios!!!!


nie la rumah aq selama 12 hari.......huhuhuhuhu

0 comments: