Pages

Tuesday, January 27, 2009

dunia baru???

salam syunk kat semua....muah!!!!....
wassup people.....emmm lamanya x on9 ...dah dekat 1week x on9....bz ckit psal gue baru jak masuk kat satu "dunia baru".....hehehehehe.....apa tu?????

sebenarnya apa yg aq maksudkan ngan "dunia baru" tu....ialah..........(trep2 lanjik lagi.....ekekekeke)......ialah.......aku skunk dah keja.....hahahahahaha.....setelah sebulan aku memerap kat umah....akhirnya......segala kebosanan ku hilang....hhahahaha!!!!!.................

skunk nie baru aq bole on9 sbab aq balik keja awal hari nie.....lgpown sok aq off duty.....huhuhuhuhu.......aq sampai umah td dah dekat jam 7.....sampai2 je aku buka pintu.....aku tgk my 2nd sister ada kat depan tv dgn perut yg tgh tunggu meletup.....(emmmmm x sabar nak baby baru....huhuhuuhu.....aku kan daddy hawts!!!).....pas tu aku solat magrib....then aku lantak 2-3 keping roti sbab dah lapar sgt .....hehehehe....(luckily roti coklat.....nikmatnya aku makan....hahahah)....
aku p mandi.....then makan lagi.....(makan kan hobi baru ku....hhehehe)....makan malam lah.......malam nie kira balas dendam la.....piring aq penuh giler sioT!!!.......abih jak makan aq trus p tido.....hahahaha....(ish2...perut ku makin boroi!!!)......tido 2 jam....aq bangun on9.......hehehehehe.....windunya kat my lappy......ok .....aq nak cite.....apa yg terjadi kat aq dalam 1week....ago.....start time aq interview ......

19/1
sebelum tue(tanggal 17/1) aq dpt fon call dari parkwell dorang suruh p interview tanggal 19/1.....jd aq pown ckp ok.....aq tanya kat Es dia ckp dia pown dpt interview.....hehehehe......kami kan hantar borang sama2....jd dpt pown sama2 la......malam sebeum interview tu.....aku tido jam 3 am ...hahahaha......aku layan MS ngan abg amie......then morning tue aku cam biasa selalu terlewat......kesian kat Es terpaksa tunggu aq kat MARA tu.......kami pown p interview tu.....sampai jak kami disuruh p naik lif kat tingkat 4....rupanya kat atas tu ada ofis.....bole tahan la....tp a bit messy...tau la.....org masuk-kuar sini sana.......kami pown tunggu giliran nak masuk dalam bilik miss Ivy(bos).....then aq punya turn......ketuk pintu....hello......hahahahha......nie dialog 1st time aq masuk bilik tu

aq: hello miss
miss bos: hello adik.....itu pintu kasi tutup(slanga cina ckit)

hahahaha......aku punya gabra.....masuk je dah kena sound.....muka miss boss tue semcm je....aq tgk......pas tue....dia tanya la soalan2 cepu mas.....aq pown menjawab ngan tenang.....dia suruh soknya tu turun keja......syukur la akhirnya dpt jugak keja.....huhuhuhuhuhu.....bole aq shopping ....bab aq terfikir nak ubah dressing ckit......so of course lah need money kan.....aq x nak susahkan org....jd pandai2 la cari duit sendri.....abis interview aku ngan Es p jalan2.....singgah kat bundle sbab nak cari baju putih pakai keja.....dpt juga aq baju putih tu.....bole tahan la.....kain dia licin....harga pown.....jimat kos.....hhahahahaha.....pas tu Es bawa aku kat 1 kedai baru......wah!!! bajunya chantek2 giler.....aq check poket duit ku masi ada.....so apa lagi.....aq terpandang satu baju putih poolsmith.....plus hijau2 daun pandan......aq pown angkat baju tue......

20/1
8.30 aq p parkwell dorang suruh terus p tingkat 4.....aq punya la panas samapai kat atas aq kena turun balik.....psal aq lupa bw naik punch card tue....ish!!!!....aq pown ngan nervous nya naik balik p ofis tu......pas abis baca rules dlm kertas tu(undang2 nya kalah2 kat skul)....kami masuk bilik miss boss....kami semua 7 org.....then miss boss ckp2...dsbabkan chinese new year kami kena keja full time start hari tu....hingga hari ahad.....emmm...kami pown ok jak.........pas tue.....kami p tingkat 2 .....tempat kami perlu pegi......p counter masing....kami d sambut oleh kak nana.....supervisor kat floor tu....aq d campak kat counter EMILIO VALENTINO.....huhuhuu.....dari nama pown dah tau.....brand yg ada class.....mcm tau2 jak dorang taste ku.....hehehehe.....tp brand tue.....utk beliau2 lah.....x pa yg penting ada class.....aq pown berkenalan ngan promoter ku.....kak celine....(ala2 celine dion ....gitu...)..........kakak nie dah berumur tp klu tgk dari luar mci muda lagi......tp suprise anak dia yg 2nd seumur ngan aku....hahahahahahah......so dah bole panggil auntie pown.....tp utk keselesaan aq just call dia "kak"....aku pown pandai la cari keja.....aku dgn trepnya menyapu....hahahaha....wat pa nak malu.....d citu ramai jugak laki yg menyapu.....lgpown dah memang keja aq kat umah menyapu.....heheheheeh......tiba2 ada kakak tu panggil kami p bilik adp.....jumpa kak nana.....dia pown terangkan tugas2 kami.....dia nasihat ckit.....datang utk keja bukan main2.....biasa la...kan kanak2 riang baru habis skul.....tempiasnya masi ada lagi....hehehehehe.......then semua ok.......hari tu aq balik jam 10.....punya la penat.....1 hari kena berdiri jak......

(malaz nak cite satu2......aq buat summary jak la.....)

hahahaha......sapa sangka....pas beberapa hari aq keja .....dah dpt surat layang....pergggghhhh!!!!......ada minah nie minat kat aq...(S bukan nama sebenar).......gila!!!....dah la tua dari aku...siap bagi kertas ada luv2 lagi....hahahaha(x tahan gue).....apa lagi aq jual mahal la......she is not my taste.....bukan nak berlagak.....aq malaz nak bg org harapan...klu sekadar main2 je.....hahahaha........
then aq dgr2 kak nana(supervisor) ckp........yg budak part time emilio valentino.....(aku la).....bagus bab x jalan2 kaunter.....then x byk ckp......hahahaha....bukan ckp besar tp aq dengar kak beche kasi tau aq.......well aq kan profesional.....time keja kena keja.....time main lantak la ko nak wat pa.....

tp akhirnya aku menunjuk kan belang ku yg sebenarnya.......hahahaha......aq start dah .....tp masi terkawal......alah....dah xramai customer pown....so aku pown jalan2 lar kat kaunter org.....buhsan....

hhehehehe.......best juga sebenarnya keja kat pakwel nie.....bole tgk mcm2 perangai org......baru la aq tau ada org camnie....ada camtu.....
and then aq dpt kwn baru......hehehehe.....best juga rasanya....makan tepi jalan(ini kes dah lambat nak msk keja after rest....n kes lapar.....)

pejam celik 2x.......dah end of january which is 31/1......
31/1 hari sabtu.......rupa2 nya hari tu aq last day keja.....aq pown baru tau....aq tau pown 30 minit sebelum balik......terkilan pown ada.....
actually begini......dorang suruh aq continue until 20/2.....bab kakak promoter ku nak amik cuti for 8 days..........tp aku tolak.....(adala sebabnya)...
maka berakhir la cite ku kat ctu.........yg penting sekali aq dpt experience.....n sekurang-kurangnya klu org tanya dah pernah keja?......bole la aku ckp.....yup dah pernah.....hahahahha..........psal gaji aq x kisah sgt....hahahaha(bole la aq beli kasut baru........huhuhuhuhu).......

ok la......thx 4 reading my story lorry.....hehehehe

adios!!!!


nie la rumah aq selama 12 hari.......huhuhuhuhu

Friday, January 16, 2009

aq windu kat.....

emmm......sebenarnya aq malaz nak post nie.....leceh lar.....tp d sebabkan x de keja....ku gagahi kugak....(ceh!!!!)
cam biasa lar idup ku yg membuhsankan nie.......damn!!!!
dah lar new year ku rosak.....apa tak nya....awal2 thn dah kena chicken pox!!!....tp aku reda jak.......(walaupown dlm hati ku nie.....sakit klu nampak cermin....mukaku!!!)
hari nie cam biasa aku buka fs...MS....ym...blog....n aq p sign in kat SN(supernooberz)....ntah apa benda aq main redah jak.....rupanya dlm tu byk budak sapel twu......oooooo......layan je.....
pas tu aku p check plak site PLKN mana tau penempatan for 2nd group dah ada....tp hampe....x da lagi.....lembab lar.....bila jugak nak kuar nie?????
then aku check site airasia plak....tgk2 tiket klu ada murah....tp haram x de yg murah.....nyesal aku x beli hari tu....rm50 jak 26/1 nanti.....nyesal bangat gue!!!!
bila la aku p KK nie?????........aku mau p audition af!!!!!!,.....hahahahaha............
emmm?????........ terpikir plak aq mau tanya ibuku lagi....psal nak amik lesen.....bagus jugak kan..???....klu amik lesen x payah la aq p KK....bukan ada pa2 pown kat sana yg ada aku dikurung kat IKBN tu....hahahahahah.....nanti aku test tanya balik mana la tau.....bole kan????.....doakan jak la.....hehehehehe......

time aku bukak fs td ada plak c baby......teringat plak aku tiba2 time skul.....x sah klu aku jumpa ngan dia aku tak usik.....x pown mesti aku sengaja cari pasal....n then gaduh2 manja.....hahahahaha........bukan dia jak la aku windu.....aku windu kat semua kwn aku.......oooo ma' fren i missed u a lot!!!!!..........biasa la aku kan laki paling kecoh klu kat dlm kelas.....(tp ada time nya la aku havoc!!!).....sebenarnya aku sengaja buat bising kadang2....saja supaya org ingat kat aku....hahahahahaha....kan aku gila glamour ckit....(ckit jak ya!!!!)....utk melepaskan windu ku.....aku cadang nak p skul....jalan2.....tp tunggu la dulu muka ku nie kembali hensem....hahahahaha.........lagipown cg azam dah memanggil aku psal pantun nie........yes!!! skul ku tuan rumah tahun nie......bole la....aku sibukkan diriku nanti.....hhahahahaha......well ini kan wakil sabah last year yg menangis kat perlis tu....hahahaha....(ceh!!! kekwat btol!!!).......

lagi satu aku nak cite nie......hahahahaha.....akhirnya....miss orange....tanya kabar aku time aku bukak ym td hahahahaha.................aku sangka dia x nak kwn ngan "mr. perfect"....nie????....itu gelaran yg dia bg kat aku......lama OOOO.....kami x keep in touch......aku saja malaz nak pujuk.....aku rasa cukup say sorry....ok la.....lantaq dia nak accept or x......tp klu dah nama kwn .....gaduh2 mesti ok balik kan.....hahahahahaha......tulah aku saja x pujuk.....aku tau ending nya mesti camnie......huhuhuhuhuhuhu.................



nie antara org2 yg aku windu sgt......ada 2....3 ....org tu x sgt lar.....tp benci adalah!!!!.....psal sumbunk sgt.....oi!!!! p lar.....ko....

Monday, January 12, 2009

jiwa ku berkata-kata...




tiada kata mampu digunakan

untuk ku tafsirkan kebodohan itu

hanya kerana tanah di bentala yang fana

sanggup kekejaman terus dijulang



lagak umpama majnun

meronta-ronta melontar mortar buta

utusan ditiup cerita lara bersalut darah

jemputan maut sudah terpatri

kepada jasad berjiwa walang



si kolar tebal

terus terdiam

duduk....memandang...

atau cuma berpura-pura

menjadi tulang belakang disebalik cerita

atau menguncup sebelum berkembang

risau menjadi mangsa kelak



yang sealiran

hanya doa mampu ku kirim

agar ababil turun membawa batu-batu api

melontar mereka yang jahanam

agar musnah bersama dosa mereka

agar yang tidak bersalah terbela

agar dunia aman kembali



namun mampukah fantasi diubah

menjadi realiti yang sangat dipinta

walau cuma fatamorgana

pasti ada noktahnya

tapi hanya yang Esa tahu

bila...

bagaimana...


doa buat palestin.....



terpanggil aku utk menukil tentang masalh yg sedang menimpa rakyat palestin nie.....ntah la.....aku pown x arif sgt ngan politik nie......tp atas nama kemanusiaan aku tampil menuntut pembelaan utk palestin....lebih2 lagi mereka seagama dgn aku dan ALLAH adalah tuhan kami.....klu org lain sibuk buat tunjuk perasaan tanda benci mereka terhadap israel.....tp aku rasa luahan hati ku di sini sdh ckp menunjukkan kebenciaan aku terhadap tentera zionis........

ntah apa yg mereka mau sebenarnya.....nak kata gaza tu besar x jugak, hasil bumi pown x da pa2 pown......tp napa nak serang........setakat hari nie hampir 900 org menjadi mangsa....3000 org plak cedera......sedangkan pihak israel baru 23 org yg mampus.......

bila jugak dorang nie mau berhenti......wat pening kepala jak.....PBB pown nama jak badan keamanan tp jd patung jak tgk2......(napa takut ka jugak???? atau ada birokrasi dalaman disitu????....ntah la....)...........mungkin dorang nie akan berhenti klu dah trn burung2 ababil kot???mcm yg Allah wat kat tentera bergajah abrahah......apa2 pown aku akan terus mendoakan rakyat palestin....lebih2 lagi aku paling benci nampak org yg x berdosa....mati cam tu je......dorang nie pkir la .....tuhan dah beri otak x guna..........kan bagus klu hidup aman.....x da perang2 nie.......ntah la.....tunggu la aku jd ketua PBB k.....hehehehehe.......(bila la tu ya???)

tu jak aku nak ckp.......apa2 pown ini cuma pendapat aku.......sebagai seorang manusia yg berperikemanusian.......

Sunday, January 11, 2009

sayonara 2008....i alwayz missed U






Memang btol la masa tu mengalir mcm air kat sungai……emmmm……x sedar plak…..dah nak say Gudbye plak kat 2008….hehehehe……mcm mana nak mula ya…….?????........mcm2 perkara berlaku kat tahun nie……I call this year : ‘’tahun pembelajaran dlm hidupku’’…….napa aku choose title tu????......adala sebabnya kena baca sampai abih baru terjawab….apa awak nak tau tu?????hahahahaha……
Mcm biasa awal tahun msk skul….kelas aq kat 5B…..apa yg lucunya klu awal tahun nie….biar dah kenal pown masi nak malu2 kucing…..puiK!!!!!......malu2 konon…..padahal ?????.......then belajar…..start bulan 1 juga la aku dah mula training utk pantun skul…hahaha….dah 5 tahun skul kami ikut pertandingan nie tp x pernahnya nak menang….aik?....tahun nie plak menang….sampai kebangsaan lagi tu….wah!!!!...kira kami nie ‘perintis’ la utk pantun skul…..(tgk la juga sapa pemantun utama……cEh!!!!)…..emmm…..dalam berpantun juga la aku dpt belajar sesuatu….iaitu usaha yg terus-menerus akan membuahkan hasil yg bagus….(tp kat akedemik cukup ka usaha ku????)….dlm pantun baru la ku rasa camna susahnya hendak mendaki untuk sampai kat peringkat kebangsaan…..ialah selama ini kan aku menumpang jak p kebangsaan(jadi simpanan)……kenangan berpantun nie akan ku ingat selama-lamanya…..start kat balung, KK, hinggalah kat perlis…oh ya lupa plak kat langkawi juga………..
Klu td psal pantun skrg cite psal debat plak…..hahahahaha…..ini lagi satu…..peristiwa gila yg aku buat…..camna x gila…….bayangkanla dalam minggu yg sama aku bertanding utk 2 competition….nasib ada yg sangkut……klu x ramai la mulut laser….mengutuk…..apa x nya…..isnin tu habis jak menang pantun….malamnya tu kepala masi pening mcm nak pecah habis pantun ,aku turun kat skul malam…..hahahaha….mcm mau pecah kepala…….pas tu malam tu juga aku tau aku jd 3rd debater…..(HAH!......gila mana pernah aku berdebat tgk jak pernah la)…..asalnya aku Cuma simpanan jak tp cg2 x rasa org yg sepatutnya jd 3rd debater tu bole buat……(mr. R)….apa tidaknya dia sendiri ckp ngan aku sebenarnya dia pown x mau jd 3rd debater tu……ish! sudahla position tu paling susah bg ku kat dalam debat….psal text semuanya kena spontan berdasarkan battle time tu juga………..syukur la berkat keberanian ku….aku mampu juga buat……walaupun 1st time aku berdebat tp byk la juga org puji…..but aq rasa aku bole buat lebih baik…..kan 1st time…..hahahaha…….kami kalah ngan musuh tradisi smk tawau(sendiri mau ingat la) alasannya kami terlalu emosi ….konon……dorang x Nampak ka kat parlimen tu lagi emosi berdebat…..sampai guna bahasa kesat lagi……opppz!!!!!......(terlebih sudah)…..yg sakit hati lagi tu…..dengar2 beza markah 1 jak……HAH!!!!!........x tau la…..apa2 je!!!!!
Skrg aku nak cite kisah seedy plak……L…..sedih ka??????.......psal forum remaja……klu last year aku p putrajaya tuk forum tp tahun nie…..habuk pown x da……hahahaha…..iyala ada ka aku x terpilih jd wakil skul……paling malu tu…..diumumkan kat perhimpunan lagi tu……time tu byk la aku dengar suara2 sumbang…..(alah xkan dah p kebangsaan last year tahun nie x plak…..’’’’sengal!!!!’’’)itu antaranya…..tp aku tahan jak……sabar……ada hikmah tu……..yg paling aku x paham napa aku x dterima……aku mau sebabnya……bukan x puas hati …tp utk aku perbaiki diriku…..manala tau sok lusa …..aku ikut lagi forum……iyaka??????.......hahahahahahahahaha……..
Ooooo ya…..lupa plak aku sempat juga ikut dragon boat…..hahahahahah…..kurus kering begini pown ikut tau………tp last2 kena buang……hahahaha…….aku terpaksa pilih antara pantun ngan dragon boat….psal time tu dua-dua pertandingan tu ‘clash’…….aku masi ingat lagi kata2 seorang guru kat aku time aku training fitness …..”emmm…..azlan x apa-apa ka training nie???....jgn gara2 kaki….mulut terjejas plak….”…….apa maksudnya tu ya???......sentap juga aku…..sampai kena tegur….iya la aku pown satu….bgatal lg mau p ikut dragon boat tu…..pertandigan pantun kat KK tu x lama lagi……skul harap sangat bole menang……jadi aku pown putuskan utk pilih yg terbaik utk aku…..alah ukur baju d badan sendiri la……buat apa yg kita bole……x sia-sia pown aku wat pilihan tu…..menang jugak kat kk tu akhirnya……syukur……

Aku nie asyik cite psal kokum jak…….SPM apa cite…….oh tidak!!!!!aku terlalai seketika……adakah aku x ambil berat sgt dgn benda yg akan menentukan my future…….bila pikir2 balik menyesal pown ada…..kalaula aku focus kat akademik…..mesti aku pandai ckit……hahahahaha…..apa tidak…..emmm….benda yg aku nak kasi tau nie x da org sedar sebenarnya……exklusif nie…….hahahaha….sebenarnya bila ku tgk balik buku laporan akademik ku…..yg kuning tu……result ku rupanya MENURUN dari early year until trial exam……..hahahaha…….apa mau jadi nie!!!!!!!....ckp nak jadi doctor!!~!!!!!.........tp perkara sudah berlalu …..skrg nie tawakal jak la…….kertas jawapan pown aku dah jawab semuanya……doa jak byk2……..agar result ku bole membantu aku capai impian ku………target ku klu bole nak 10a1 ….perggghhhh!!!!!……………!!!!........hahahahahaha…….bole ka?????

Ada lagi aku nak cite nie…….tahun nie la jugak memberitahu aku…..rupanya punya la susah nak cari keja……Huzzzzh!!!!.......letih tau…….nak cari keja……kena tebalkan la muka nie …jd x tau malu Tanya…..”cik, kat sini ada keja kosong ka”…….abis gambar ku hantar resume…….semua minta gambar ku yg hensem tu….hhhuhuhuhu………ntah dpt ka x……moga2 sangkut…..1 keja kat aku……bosan tau tinggal kat umah nie…….x jugak aku bole gemuk…….biar makan byk…………hahahahaha!!!!!!!

Apa lagi ya nak….cite?????.......o ya…..skrg nie aku tgh confused ……tetiba jak cita2 ku yg dulu muncul kembali……nak jadi pramugara konon…….ntah…..minat plak aku nak jadi FA…….tp aku cadang klu bole aku nak jd FA dulu pas tu….klu aku dah puas keja kat awan biru tu……I continue la my studies p amik medic…….jd x la juga bergantung sgt kat duit org tua……psal mesti mahal nak amik medic tu…..nak harap duit kerajaan….ntah la bila nak tolong aku………kan bagus duit kos PLKN yg aku bakal pegi tu ….kerajaan gunakan utk aku sambung pelajran ku……..x la aq frust sgt……..apa tidak nya dream ku nak masuk A-level berkecai……ale-ale aku dah dterima masuk aku p tolak plak…….cian plak aku ngan ibu ku…..byk OOO pkai duit nak masuk sana………………….sekali lagi aku ingatkan diriku…..semua ini ada hikmahnya……betul2222……….
Tu jak la aku nak cite psal ……tahun 2008 nie……mcm2 rasa ada….kat tahun nie……..ada rasa oren….peria…yg pahit2 tu…..manis2….ahahahaha…..rasa cinta….oppppzzzz!!!!!!...’cinta’????....dah ada calon ka????rasanya la……tp kan aku dah kata…..aku setia menanti putri kayangan…..ceh!!!!.....taste tinggi …..siOt !!!!!!........anak raja tu……masalahnya adaka????ntah mana tau kan…..jodoh bukan kat tangan aku…………..huhuhuhuhuhuhu………..amin jak la…….apa2 pown tahun nie menjadikan aku aku lebih matang…..blom matang sangat la………masi byk lagi aku kena hadapi kat depan tu……..byk lagi halangan aku kena redah……kena lompat, lari, merangkak….hahahahahahahh……..bubye 2008……aku kan sentiasa merindui mu……muahxX!!!!!!!!....................to 2009 wait for me……aku nak gegarkan dunia plak next year………….hahahahahahaha……….wait for me???????something surprise will happen……….apa tu??????...............tunggula…………..ok la…….thx for da’ reading…….leave la comment……..klu senang ttu….
asTa La VisTa!!!!!!!!adios….
from: princeparadise……with luv…..peace yo!!!!!